- Advertisement -

Στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την υγεία και τη γεωργία από την αξιοποίηση αναδυόμενων τεχνολογιών εστιάζει η Bayer ανακοινώνοντας την επένδυση πάνω από 1,3 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια στο πρόγραμμα Leaps by Bayer. Η εταιρεία επικεντρώνεται στις πλέον καινοτόμες και κορυφαίες τεχνολογίες στον χώρο του φαρμάκου, όπως η γονιδιακή και κυτταρική θεραπεία, για την παροχή λύσεων στους ασθενείς που πάσχουν από νοσήματα με υψηλές ανεκπλήρωτες ανάγκες θεραπείας ενώ, θα συνεχίσει να προσφέρει καινοτόμες λύσεις στους αγρότες, ώστε να διασφαλιστεί επαρκής ποσότητα τροφής και ταυτόχρονα να μειωθεί σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα της γεωργίας.

Αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων με το Leaps by Bayer

Το Leaps by Bayer ακολουθεί μια μοναδική προσέγγιση που στοχεύει στην αντιμετώπιση δέκα εκ των μεγαλύτερων προκλήσεων της ανθρωπότητας, όπως η θεραπεία του καρκίνου ή η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της γεωργίας.

«Τα τελευταία επτά χρόνια, έχουμε επενδύσει περισσότερα από 1,3 δις ευρώ σε ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 εταιρείες – όλες προσανατολισμένες προς την αλλαγή βασικών μοντέλων στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας», ανέφερε πρόσφατα ο Jürgen Eckhardt, επικεφαλής του Leaps by Bayer συμπληρώνοντας ότι «Με την Bayer να εντείνει την επένδυσή της στο Leaps τα επόμενα χρόνια, θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας και να παρέχουμε χρηματοδότηση στα πιο έξυπνα μυαλά που εργάζονται σε λύσεις που πραγματικά κάνουν τη διαφορά για τους ανθρώπους και τον πλανήτη».

Το Leaps έχει ξεκινήσει πολλές κοινοπραξίες – όπως η JoynBio ή η πρώην εταιρεία χαρτοφυλακίου BlueRock Therapeutics, η οποία ανήκει πλέον πλήρως στην Bayer – και οδήγησε με επιτυχία αρκετούς επενδυτικούς γύρους. Ένα παράδειγμα είναι η Recursion, εταιρεία με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη που εργάζεται για την εύρεση νέων φαρμακευτικών θεραπειών για την πνευμονική ίνωση και για άλλες παρόμοιες ασθένειες, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Απρίλιο του 2021.

Καινοτομία στην υγεία και τη γεωργία με πρωτοπόρες προτάσεις

Στην υγεία, η νέα εποχή της καινοτομίας αναμένεται να διευρύνει σημαντικά το τεχνολογικό φάσμα και να επιτρέψει στους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν τομείς υψηλών ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών. «Η σύγκλιση της βιολογίας, της χημείας και των δεδομένων ανοίγει νέους τρόπους κατανόησης και θεραπείας διαφόρων ασθενειών. Οι πρωτοπόρες και καινοτόμες λύσεις που  παρέχουν οι νέες τεχνολογίες, μας δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα, αλλά να σταματήσουμε ή και να αναστρέψουμε την εξέλιξη μιας ασθένειας – και προσφέρουν θεραπευτικές επιλογές που αλλάζουν πραγματικά την αντιμετώπιση και τη ζωή των ασθενών» σημειώνει ο Stefan Oelrich, μέλος του ΔΣ της Bayer AG και πρόεδρος του Τομέα Pharmaceuticals.

Η Bayer επενδύει δυναμικά σε νέους τομείς βιοϊατρικής καινοτομίας, ειδικά σε αυτούς  των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία Πλατφόρμας Κυτταρικής & Γονιδιακής Θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών της BlueRock Therapeutics και της Asklepios BioPharmaceutical (AskBio).

Επιπλέον, συνεργάζεται για να προωθήσει την καινοτομία σε στρατηγικές συνεργασίες με την Atara Biotherapeutics και τη Mammoth Biosciences. Ήδη σήμερα, το ισχυρό χαρτοφυλάκιο κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών της εταιρείας περιλαμβάνει οκτώ projects σε διάφορα στάδια κλινικής ανάπτυξης. Αυτά καλύπτουν θεραπευτικούς τομείς με υψηλή ανικανοποίητη ιατρική ανάγκη, με κορυφαία προγράμματα για τη νόσο του Πάρκινσον, τη νόσο Pompe και τη συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

Η Bayer ενίσχυσε επίσης σημαντικά τις δυνατότητές της για ανακάλυψη φαρμάκων μέσω της εξαγοράς της Vividion Therapeutics, μιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας που χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες για την ανακάλυψη θεραπευτικών στόχων υψηλής αξίας, που παραδοσιακά δεν ήταν κατάλληλοι για τις θεραπείες ακριβείας.

Επιπροσθέτως,  η εταιρεία αξιοποιεί το κομμάτι της προαγωγής καλής υγείας και στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων. Έχοντας  το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας διατροφής  Care/of, η οποία προέρχεται από το πρόγραμμα Leaps, η Bayer επωφελείται της ανάπτυξης και των δυνατοτήτων της αγοράς εξατομικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει καινοτόμες  συνεργασίες στον τομέα της υγιούς γήρανσης που χρησιμοποιούν τα νέα επιστημονικά δεδομένα για να ενημερώσουν πως οι σωστές επιλογές διατροφής και τρόπου ζωής μπορούν να βελτιώσουν την κυτταρική υγεία και να εξασφαλίσουν την υγιή γήρανση. Έτσι εμπλουτίζεται το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με συμπληρώματα διατροφής που έχουν επιστημονική βάση και με προϊόντα προαγωγής της υγείας που έχουν σημειώσει διψήφια αύξηση ανά έτος  τα δύο τελευταία χρόνια. «Η πανδημία έχει αυξήσει τη σημασία της καθημερινής προστασίας της  υγείας», δήλωσε ο Heiko Schipper, μέλος του ΔΣ της Bayer AG και πρόεδρος του Τομέα Consumer Health συμπληρώνοντας «Η προώθηση λύσεων με γνώμονα την καινοτομία στον τομέα της αυτοφροντίδας επιτρέπει  την προληπτική και εξατομικευμένη φροντίδα για την καθημερινή προαγωγή της υγείας».

Στη γεωργία, η Bayer βασίζεται στη δύναμη των αναδυόμενων νέων τεχνολογιών για να δημιουργήσει ένα βιώσιμο και ανθεκτικό σύστημα τροφίμων ώστε να βοηθήσει τους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο να παράγουν περισσότερα με λιγότερους πόρους, και παράλληλη μείωση των εκκρίσεων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η επένδυση της Bayer σε Ε&Α ύψους 2 δισ. ευρώ ετησίως στον Τομέα Crop Science είναι απαράμιλλη στον κλάδο, οδηγώντας σε έναν ισχυρό pipeline καινοτομίας που καλύπτει από σπόρους και τεχνολογίες βελτίωσης χαρακτηριστικών και φυτοπροστασία έως και ψηφιακές λύσεις, που αναμένεται να αποφέρουν πωλήσεις έως και 30 δισ. ευρώ μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες και σταδιακή ανάπτυξη, όπως εξηγεί ο Rodrigo Santos, μέλος του ΔΣ της Bayer AG και πρόεδρος του Τομέα Crop Science.

 Με βάση την τεχνολογία RNAi, η Bayer λάνσαρε πρόσφατα την πρώτη βιοτεχνολογική άμυνα κατά του σκουληκιού του καλαμποκιού, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγρότες να ελέγξουν ένα παράσιτο που κοστίζει περίπου 1 δισ. ευρώ ετησίως σε ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ μειώνει την ανάγκη για χρήση φυτοπροστασίας.

Με το υβρίδιο καλαμποκιού χαμηλού αναστήματος, που σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει ως μέρος του πρόσφατα εισαγόμενου συστήματος Smart Corn της Bayer το 2023, η Bayer πρόκειται να φέρει στην αγορά ένα πιο ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες φυτό. Το υβρίδιο αυτό αντέχει σε ακραίες συνθήκες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο απώλειας στη συγκομιδή και συμβάλλοντας στην επισιτιστική ασφάλεια.

Αξιοποιώντας την απαράμιλλη πλατφόρμα ψηφιακής γεωργίας της εταιρείας, η Bayer οδηγεί τις εξελίξεις στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της γεωργίας. Η πρωτοβουλία Bayer Carbon δίνει κίνητρα στους αγρότες να υιοθετήσουν τη χρήση έξυπνων πρακτικών για το κλίμα. Επιπλέον, χρησιμοποιεί τεχνολογία επόμενης γενιάς για να ποσοτικοποιήσει και να παρακολουθεί τον αντίκτυπο αυτών των πρακτικών, υπογραμμίζοντας τον πρωτοποριακό ρόλο της Bayer και τη μοναδική της θέση στην προώθηση των ψηφιακών δυνατοτήτων για την αλυσίδα αξίας τροφίμων, ζωοτροφών, καυσίμων και ινών.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής καινοτομίας στις Βιοεπιστήμες» επισημαίνει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG  Werner Baumann συμπληρώνοντας «Η ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις αυξάνεται ραγδαία. Από το να προσφέρουμε λύσεις, για την αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών και προληπτικά μέσα  για μια πιο υγιή, καλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας ζωή, έως την αύξηση της γεωργικής παραγωγής με ταυτόχρονη σημαντική μείωση των εισροών και πάντα με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και τον πλανήτη. Αυτό το επιτυγχάνουμε κυρίως με τη συνδρομή της βιολογίας, της χημείας, των προηγμένων υπολογιστών, της ανάλυσης δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης. Ως ηγέτης στους κλάδους της υγείας και της διατροφής, η Bayer εντείνει περαιτέρω τις προσπάθειές της να  ηγηθεί αυτής της νέας εποχής καινοτομίας καθώς ,τελικά, η καινοτομία είναι ο κινητήρας που οδηγεί σε ανώτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα και υπεραπόδοση».

Πηγή: naftemporiki.gr

- Advertisement -

Leave a Reply