- Advertisement -
«Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» είναι η διάσημη φράση που αποδίδεται στον Αμερικανό διαφημιστή FredR. Barnard. Κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ αποφάσισε να δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους, ως κοινωνικό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 7 Απριλίου,καθώς είναι η γενέθλια μέρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ιδρύθηκε στις 7 Απριλίου 1948) και φέτος έχει θέμα την Αναπηρία.

Οι ταινίες είναι ένας ισχυρός τρόπος για την ευαισθητοποίηση, τη βελτίωση της κατανόησης και την ενθάρρυνση της δράσης για την προαγωγή της υγείας και την εκπαίδευση του κοινού σε θέματα υγείας.

Η ταινία έχει τίτλο «Ένας Αληθινός Υπερήρωας»και πρωταγωνίστρια είναι η πρωταθλήτρια ξιφασκίας Κέλλυ Λουφάκη. Η Κέλλυ, ως φαν των κόμικ, από παιδί ήθελε να γίνει υπερήρωας. Ένα σοβαρό τροχαίο όμως πριν από επτά χρόνια, την ανάγκασε να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να κυνηγήσει το παιδικό της όνειρο.

Ξεκίνησε την ξιφασκία σε αναπηρικό αμαξίδιο πριν από 7 χρόνια και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε σε Παραολυμπιακούς στο άθλημα αυτό (Ρίο 2016),ενώ το 2018 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο στον Καναδά.Συνεχίζει την προετοιμασία της για τη πρόκριση στους επόμενους Παραολυμπιακούς στο Παρίσι 2024.

Είναι πρέσβειρα του «#BeActive», ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος που παροτρύνει μικρούς και μεγάλους, μέσα από διάφορες δράσεις, στο να είναι ενεργοί στην καθημερινή άσκηση και στον αθλητισμό.
Η ιστορία μας, ακολουθεί την καθημερινότητα της Κέλλυς και αποτελείμια αλληγορία που περιγράφει το πως οι άνθρωποι με αναπηρία, αναγκάζονται να αναπτύξουν ειδικές ικανότητες και δυνάμεις ως υπερήρωες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε ένα κόσμο που ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί επαρκώς στις δικές τους ανάγκες.

Σε αυτή τις καθημερινές «μάχες», οι υπερήρωες χρειάζονται τη βοήθεια των φυσικοθεραπευτών, που ως άλλοι Ρόμπιν, αποτελούν «το χέρι που τους στηρίζει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Κέλλυ στην ταινία.

Η ΚέλλυΛουφάκηδήλωσε σχετικά με την αξία της φυσικοθεραπείας στη ζωή της: «Εκτός από τις προπονήσεις μου,οι φυσικοθεραπείες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Οι θεραπείες με χαλαρώνουν αλλά και με ανακουφίζουν από την καθιστική ζωή λόγω αμαξιδίου αλλά και λόγω της έντονης προπόνησης που μου προκαλεί μυϊκούς πόνους».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών τονίζει ότι «Ο κόσμος δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στις ειδικές ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Τα σώματά τους όμως έχουν την ανάγκη να προσαρμοστούν. Ως φυσικοθεραπευτές στεκόμαστε πάντα δίπλα τους».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Αστανά του Καζακστάν ενέκρινε τη νέα διακήρυξη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και αναφέρει ότι πρέπει να εστιάσει εκ νέου τις προσπάθειες και να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να απολαμβάνουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας, με καθολική κάλυψη υγείας και θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα πετύχουνόλες οι Κυβερνήσεις.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από τον Π.Σ.Φ. με την ευγενική συμμετοχή της ΚέλλυςΛουφάκη και την ευγενική παραχώρηση του επαγγελματικού χώρου της συναδέλφου Μαρίας Σαχά.Ομάδα Παραγωγής: Ανδρέας Τσιρίδης, σεναριογράφος,Στέφανος Παπαδόπουλος,Director, Δημήτρης Μαράτος, Executive Producer, Αθανάσιος Πετρόπουλος, Ηθοποιός, Σταμάτης Καλογερόπουλος,ProductionManager, Φάνης Γουντινάκης, διευθυντής φωτογραφίας, Άρης Δεληγιάννης, Μοντάζ & Post Production, Αθηνά Ζαχαριάδη, Μακιγιέρ,Κατερίνα Κωστάλα,Βοηθός σκηνοθέτη και Στέφανος Παπαδόπουλος, Σκηνοθέτης.

Περισσότερα εδώ…

- Advertisement -

Leave a Reply