- Advertisement -

Παράσημα απένειμε την Τρίτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν:

Με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος, ο  Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Ευποιίας, η Αλίκη Περρωτή-Κωνσταντοπούλου.

Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Σωτήρος, ο Αλβέρτος Μπουρλάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας, η Βικτωρία-Μαργαρίτα Καρέλια, πρόεδρος της Καπνοβιομηχανίας και του κοινωφελούς Ιδρύματος «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια», που ιδρύθηκε το 1993, προκειμένου να ενισχύσει και να προωθήσει δραστηριότητες στον πολιτισμό, την κοινωνική αρωγή και τη λαϊκή παράδοση.

Στην προσφώνησή της, η κ. Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για τέσσερις σπουδαίους Έλληνες και Ελληνίδες, που τιμώνται για το έργο τους και την προσφορά τους στην πατρίδα μας. Όλοι τους έχουν σημαντική διαδρομή, ο καθένας στον τομέα του, και έχουν διακριθεί και αναγνωρισθεί τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων της χώρας μας.

Όπως σημείωσε, «ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος υπήρξε ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Στρασβούργο. Ασχολείται με πάθος και αφοσίωση, εδώ και πολλά χρόνια, με τον ιδιαίτερο και ευαίσθητο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ έχει επίσης διατελέσει επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος “Αλίκη Μαραγκοπούλου”. Το επιστημονικό του έργο στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα είναι αφιερωμένο στο δημόσιο διεθνές δίκαιο, με ιδιαίτερη συμβολή στην προαγωγή του δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο Αλμπερτ Μπουρλά είναι γνωστός στα πέρατα του κόσμου για την ανάσα που προσέφερε στην ανθρωπότητα, μέσω της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η πορεία του αποτελεί το χρονικό μιας νίκης της επιστήμης στον τομέα της υγείας, προς όφελος του κοινού καλού. Προερχόμενος από οικογένεια επιζώντων του Ολοκαυτώματος, κατάφερε να υλοποιήσει το όραμά του και να εφαρμόσει επιστημονικές καινοτομίες που οδήγησαν στην ανακάλυψη του εμβολίου, κάνοντας όλη την υφήλιο να πιστέψει ότι το αδύνατο είναι δυνατό.

Η Αλίκη Περρωτή-Κωνσταντοπούλου είναι η ευεργέτιδα η οποία, με το φιλανθρωπικό της έργο στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, επέλεξε μια ζωή κοινωνικής προσφοράς  προς τους συνανθρώπους μας. Απέδειξε ότι η ζωή έχει μεγαλύτερη αξία όταν προσφέρουμε, συνδράμουμε και συμπαραστεκόμαστε στον πιο αδύνατο, σε αυτόν που έχει ανάγκη. Μια μόνιμη εθελόντρια, σε έναν αγώνα ανιδιοτελούς πορείας, που την χαρακτηρίζει η αγάπη για τον άνθρωπο. Στο πρόσωπό της τιμάμε και τον πατέρα της, ευεργέτη Θεόδωρο Κωνσταντόπουλο, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με το ομώνυμο νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας.

Η Βικτωρία-Μαργαρίτα Καρέλια, που συστάθηκε το 1993. Παράλληλα, υπήρξε και στυλοβάτης του Λυκείου Ελληνίδων, καθώς, όπως η ίδια έχει πει, το ταξίδι μέσα στην πολιτιστική μας κληρονομιά έγινε ένα με το ταξίδι της ζωής της. Και κατέληξε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία ενός ξεχωριστού μουσείου, στο οποίο στεγάζεται η συλλογή της από ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες. 

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για όλα όσα έχετε προσφέρει στην πατρίδα μας. Σας ευχαριστούμε για το έργο σας, που μας έχει κάνει υπερήφανους. Οι τιμητικές διακρίσεις που έχω τη χαρά να σας απονείμω αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς σας».

Πηγή: naftemporiki.gr

- Advertisement -

Leave a Reply