Press "Enter" to skip to content

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ευρώπη σε κρίση», συζήτηση της Ευρω-ομάδας στο Στρασβούργο

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση για την Οικονομία, το Κράτος Δικαίου, το Προσφυγικό και την Ενεργειακή Κρίση την Τετάρτη, 6 Ιουλίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας, σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook και YouTube με την παρουσία του Δημήτρη Παπαδημούλη, του Κώστα Αρβανίτη και του Πέτρου Κόκκαλη.

Η συζήτηση, η οποία θα λάβει χώρα στο στούντιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, θα επικεντρωθεί στην οικονομική ύφεση που μαστίζει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της συνεχούς ανόδου των τιμών και του πληθωρισμού, τις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, το κρίσιμο Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ταξινομία αλλά και τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο Προσφυγικό, ύστερα από την αντίδραση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ί. Γιόχανσον σχετικά με τις επαναπροωθήσεις.

Τα πολύ υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και οι μεγάλες ανατιμήσεις που πυροδοτεί κατά κύριο λόγο το ράλι των τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών μαστίζουν την Ευρώπη στο σύνολό της αλλά και ιδιαίτερα την χώρα μας. Ακόμη, η ελευθερία της έκφρασης και της ερευνητικής δημοσιογραφίας, ύστερα και από την έκδοση του βουλεύματος για την δήθεν σκευωρία της Novartis, καθώς και η σύνδεση των κοινοτικών κονδυλίων με το Κράτος Δικαίου, όπως κατέστησε σαφές προς την Ελλάδα η Επίτροπος Εσωτερικών της ΕΕ, Ι. Γιόχανσον σε σχέση με τις πρόσφατες κατηγορίες για επαναπροωθήσεις από τις Ελληνικές Αρχές, είναι μερικά μόνο από τα βασικά θέματα που θα αναλυθούν. Επίσης, οι δραματικές επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία επιτείνουν τον προβληματισμό για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη  και θα συζητηθούν με επίκεντρο την Ολομέλεια στο Στρασβούργο, από δημοσιογράφους με τους τρεις Ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η συζήτηση θα είναι διαδραστική, αφού μέσω των σελίδων της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook και στο YouTube οι Ευρωβουλευτές θα δέχονται ερωτήσεις από το κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

  • Ποιες είναι οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες; Κατά πόσο θα συνεχίζουν να καλπάζουν οι τιμές στην ενέργεια και σε είδη πρώτης ανάγκης; Ποια η σχέση των παραπάνω με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία;
  • Πώς συνδέονται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης με το Κράτος  Δικαίου και ποια η σχέση τους με τις πρόσφατες καταγγελίες για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των προσφύγων και επαναπροωθήσεις από τις Ελληνικές Αρχές;
  • Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι; Πρόσφατα και η Ρουμανία προστέθηκε στα «μαύρα πρόβατα» της ΕΕ για την μείωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης. Ποια είναι η θέση της Ελλάδας σε διεθνείς μετρήσεις που εξετάζουν την ελευθερία του Τύπου; 
  • Τι πραγματεύεται το Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ταξινομία; Γιατί είναι σημαντικό να απορριφθεί η πρόταση της Κομισιόν που χαρακτηρίζει την πυρηνική ενέργεια και το φυσικό αέριο ως βιώσιμες και πράσινες μορφές ενέργειας;

Συμμετέχουν από το στούντιο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
  • Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,  Μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE)

Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI)

naftemporiki.gr

Πηγή: naftemporiki.gr

Be First to Comment

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: